CLIPPER:/Landingpages/GSES/LP1_GSES_1200x450px.jpgSamenwerking met GSES

Wij werken samen met GSES (Global Sustainable Enterprise System). Het systeem vormt een universele en wereldwijde duurzaamheidsstandaard, op basis van honderden duurzaamheidslabels en -normen voor fabrikanten, leveranciers en (eind)gebruikers.

Wij streven ernaar om promotionele producten te leveren met een minimale impact op het milieu. Die producten worden geproduceerd volgens strenge ethische normen, en voldoen aan de hoogste Europese veiligheidsstandaarden. Dankzij de samenwerking met GSES kunnen we onze collectie onafhankelijk laten beoordelen op duurzaamheid, aan de hand van deze voor ons belangrijke pijlers: mensen, ecologische footprint en bedrijfsvoering.


Duurzaamheidsscore – Nature Impact Rating

We vinden het belangrijk om transparant te zijn over de impact van onze producten op onze natuur (mens, milieu, maatschappij). Daarom willen we je in één oogopslag laten zien hoe duurzaam een product is, volgens de eerdergenoemde belangrijke pijlers. GSES biedt ons de mogelijkheid om een nulmeting toe te passen op onze producten. Een onafhankelijke transparantie met het doel onze producten in de toekomst te blijven verbeteren, volgens de eerdergenoemde belangrijke pijlers.CLIPPER:/Landingpages/GSES/LP1_GSES_Pijlers_1200x150px.jpgHoe werkt het?

Drie thema's (CF, EF en HF) geven een uitgebreid beeld van de duurzaamheidsprestaties van een product, het productieproces en de supply chain:

  • Circular Footprint (CF) maakt deel uit van de productcertificeringsstandaard van het GSES System - Standaard voor duurzame voetafdruk
  • Sustainable Footprint Standard uit de Environmental Footprint (EF)
  • Health Footprint (HF)

De CF richt zich volledig op het gebruik van materialen in een product en de circulaire prestaties ervan. De berekeningsmethode is gebaseerd op zowel materiaalgebruik (input) als verwerking na gebruik (output). De berekening in gewicht houdt geen rekening met de specifieke materiaalstroom. De circulaire prestaties van de input- en outputzijde resulteren in een circulariteitsscore.CLIPPER:/Landingspages/GSES/LP2_GSES_Score_600x350px_NL.jpg


Nu zichtbaar op onze website

Op onze website vind je een selectie producten die door GSES getest en beoordeeld zijn. Bij deze producten wordt de Nature Impact Rating aangegeven door middel van blaadjes. Hoe meer groene blaadjes, hoe minder (negatieve) impact het product heeft en hoe groener het product is. Ieder gemeten product krijgt een score tot maximaal vijf groene blaadjes.

Klik je op de blaadjes dan krijg je meer informatie over de totstandkoming van de score van de productmaterialen.


Bewust kiezen op basis van aantoonbare duurzaamheid

Met deze positieve ontwikkeling geven we jou en jouw klant meer inzicht in de duurzaamheid van onze producten. Zo kun je een bewustere keuze maken, gebaseerd op aantoonbare duurzaamheidscores per product.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.LogoTool