ComplianceWij doen er alles aan om de veiligheid van producten te waarborgen

>   Elk risico-product is getest en gecertificeerd.
 Gecertificeerde testbureaus testen producten op kwaliteit, functionaliteit en veiligheid. 
>   Verklaringen van leveranciers bevestigen dat de producten voldoen aan de vereiste specificaties.
>   Indien van toepassing, kan een conformiteitsverklaring worden opgevraagd.
>   Meerdere medewerkers houden zich op de hoogte van de wijzigingen in de toepasselijke wet- en regelgeving. Zo blijft de veiligheid van onze producten gewaarborgd.
Clipper Interall en certificeringenClipper Interall streeft ernaar om haar collectie duurzamer te maken. Het gestelde doel is dat 80% van haar producten duurzaam is in 2030. De producten van Clipper Interall hebben duurzaamheidskenmerken zoals 'gerecycled' en 'biologisch'. Clipper Interall zal deze kenmerken ondersteunen met wereldwijd erkende duurzaamheidscertificeringen.

Let op: elke commerciële koper moet ook voldoen aan de overeenkomstige criteria van TE 301 Standaarden Claims Policy en TE-302 Standaarden Logo Use Specifications, voordat hij gerechtigd is om de gelabelde producten te verkopen. Bovendien dient hij zijn klanten te informeren over deze vereisten.FSC®-gecertificeerd

FSC® staat voor Forest Stewardship Council, een vrijwillige certificering die aantoont dat het hout en de bamboe die voor onze producten gebruikt worden, afkomstig zijn van duurzaam en verantwoord bosbeheer.
Bossen worden gecontroleerd en gecertificeerd door een onafhankelijke partij en producten uit deze bossen kunnen worden verkocht als FSC®-gecertificeerd. Elke keten in de toeleveringsketen van deze producten moet gecertificeerd zijn. Zo weten we zeker dat de producten daadwerkelijk afkomstig zijn uit duurzaam bosbeheer. Let op het FSC-logo op de productpagina voor FSC-gecertificeerde producten. 
Clipper Interall is FSC®-gecertificeerd onder licentienummer FSC®-C186503.


GRS – Global Recycled Standard

Producten die gecertificeerd zijn volgens de Global Recycled Standard (GRS) bevatten gerecycled materiaal dat (onafhankelijk) is geverifieerd in elk stadium van de toeleveringsketen; van de bron tot het eindproduct. Daarnaast voldoen gecertificeerde organisaties aan sociale-, milieu- en chemische eisen. De aankoop van Global Recycled Standard (GRS) gecertificeerde producten toont de vraag naar gerecycled materiaal en de beste verwerkingspraktijken in de toeleveringsketen aan.


RCS - Recycled Claim Standard

Producten die gecertificeerd zijn volgens de Recycled Claim Standard (RCS) bevatten gerecycled materiaal dat (onafhankelijk) gecontroleerd is in elk stadium van de toeleveringsketen; van de bron tot het eindproduct. De aankoop van producten die gecertificeerd zijn volgens de Recycled Claim Standard (RCS) toont de vraag naar gerecycled materiaal aan. Producten die gecertificeerd zijn volgens de Recycled Claim Standard 100 (RCS 100) bevatten minstens 95% gecertificeerd gerecycled materiaal. Producten die gecertificeerd zijn volgens de Recycled Claim Standard Blended (RCS Blended) bevatten 5-94% gecertificeerd gerecycled materiaal.


GOTS – Global Organic Textile Standard

Clipper Interall is gecertificeerd volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS). Deze standaard is internationaal en vrijwillig, en stelt eisen aan de certificering door derden van biologisch geteeld materiaal, Chain of Custody, sociale- en milieupraktijken en chemische beperkingen. Het is een internationaal erkende certificeringsstandaard voor textiel, kleding en vezels gemaakt van biologisch geproduceerde natuurlijke vezels. Producten die voldoen aan de GOTS-standaard worden erkend als biologisch en duurzaam geproduceerd.

Clipper Interall is gecertificeerd door Control Union - CU1196704.B Corp

Clipper Interall biedt producten aan van gecertificeerde B Corps. Wij ondersteunen de B Corp gemeenschap, waarden en wereldwijde beweging voor een inclusieve, rechtvaardige en regeneratieve economie.


EcoVadis Goud

EcoVadis is de benchmark voor CSR-audits, waarbij bedrijven worden beoordeeld op vier cruciale pijlers: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen.

Clipper Interall behaalde het EcoVadis Gold certificaat in februari 2024. Met deze toekenning behoren we in de top 5% van bedrijven die de afgelopen 12 maanden door Ecovadis zijn geëvalueerd.Clipper Interall staat geregistreerd bij Sedex

Niet alleen Clipper Interall staat geregistreerd, wij verwachten dit ook van onze leveranciers. Jaarlijks sturen wij de code of conduct naar de leverancier en deze ontvangen we getekend retour. Zo weten we zeker dat ook zij mensenrechten respecteren en naleven en onze producten onder goede arbeidsomstandigheden worden geproduceerd.Clipper Interall is ISO 9001 en ISO 14001

Clipper Interall voldoet aan de eisen en richtlijnen voor het inrichten, beheersen en verbeteren van organisatorische processen, waardoor de producten blijven voldoen aan de eisen van de klant en de geldende wet- en regelgeving.

LogoTool