Lokale, sociale en ecologische impact maken, dat is onze missie.

Dit doen zij door samen te werken met impact gerichte makers en alleen duurzame materialen te gebruiken. Zoals onze naam ‘MADE out of’ al verklapt, vinden zij het belangrijk om te delen waar, door wie en van welke materialen onze duurzame producten zijn gemaakt. Dit creëert een uniek verhaal bij elk product.

De producten variëren van kantoorbenodigdheden en tassen tot accessoires en verzorgingsartikelen. Alle producten zijn gemaakt van natuurlijke, gerecyclede en geupcyclede materialen. Dit betekent dat wat overblijft van het ene proces, wordt hergebruikt voor een ander, waardoor nieuwe producten ontstaan met een beperkte ecologische voetafdruk.Nederlands ontwerp

De productie vindt lokaal plaats in Nederland, waardoor MADE out of de werkomstandigheden en lonen van hun makers kan waarborgen. Dit lokale productieproces helpt ook de CO2-uitstoot te verlagen. Door co-creatie met lokale vakmensen worden eerlijke en authentieke producten gecreëerd.

De producten hebben een minimalistische, tijdloze uitstraling. Ze zijn niet ontworpen met trends in gedachten, maar met het doel om lange tijd als basismateriaal te dienen. Om een lange levensduur te garanderen, wordt veel tijd en aandacht bested aan de kwaliteit van het materiaal en het ontwerp van de producten.
Transparantie & inclusiviteit

Transparantie is een belangrijke kernwaarde, waarbij de herkomst en impact van de gebruikte materialen openbaar worden gemaakt. Alle MADE out of producten zijn voorzien van een transparant label met QR-code dat toegang geeft tot het verhaal en de achterliggende impact van het materiaal. Zo weet je precies waar, door wie en waar je nieuwe item van gemaakt is.

De mensen in de werkplaats doorlopen een leerwerktraject waarin ze ontdekken wat nodig is om een succesvolle carrière te ontwikkelen. Door op deze manier te werken zijn we niet alleen in staat om geweldige producten te ontwikkelen en te produceren, maar werken we ook aan diversiteit, inclusiviteit, werkplezier en kansen voor iedereen.Duurzaamheidsinitiatieven

MADE out of biedt een “share, repair & recycle” service aan om de levensduur van hun producten te verlengen. Klanten kunnen producten terugsturen voor reparatie, zodat deze niet voortijdig hoeven te worden vervangen. Daarnaast worden de producten verpakt in biologisch afbreekbare materialen.

Met een duidelijke focus op duurzaamheid, transparantie en lokale productie, probeert MADE out of een positieve impact te maken op zowel de planeet als de gemeenschap.

LogoTool