14 bedrukkingstechnieken in eigen huis

In onze eigen drukkerij staan bijna 100 geavanceerde machines die bediend worden door vakkundige medewerkers. Wij beheersen maar liefst 14 bedrukkingstechnieken en hebben daarom de capaciteit om nagenoeg alle producten in eigen huis te bedrukken. Dat betekent dat we zelf de controle hebben en de kwaliteit van de bedrukking kunnen garanderen. De door jou bestelde producten met opdruk worden dus perfect afgeleverd. De druktechnieken ontwikkelen continu en daarom blijven wij investeren in uitbreiding van het machinepark en toepassing van de nieuwste technologieën.

Bedrukkingstechnieken

 • Tampondruk

  Tampondruk is een indirecte vorm van drukken waarbij de inkt wordt overgebracht door middel van een siliconen drukkussen (tampon). Het grote voordeel van deze druktechniek is dat de tampon flexibel is en zich aanpast aan het te bedrukken object. Het is dus mogelijk om onder andere bolle, holle en anders gekromde oppervlakten te drukken. Bij een tampondruk worden instelkosten gevraagd omdat de machine ingesteld/afgesteld dient te worden en omdat er een vlakke plaat gemaakt moet worden met verdiepingen (cliché). Deze verdiepingen worden gevuld met inkt die door de tampon wordt opgenomen. Het bovenste laagje is dan al iets gedroogd en wat kleverig geworden waardoor de inkt aan de tampon blijft hangen. Als daarna de tampon naar het product beweegt droogt ook de nog wat nattere kant en wordt ook deze kleverig. Uiteindelijk wordt de inkt op het product aangebracht doordat de silicone tampon inktafstotende eigenschappen bevat.

 • Zeefdruk

  Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor zowel grafische doeleinden als voor de industrie. Zo kan er textiel mee bedrukt worden maar worden er ook printplaten mee bedrukt. Bij zeefdruk wordt er een fijn stuk gaas over een raamwerk gespannen dat wordt voorzien van een lichtgevoelige laag. De te bedrukken logo’s worden tijdens het belichten op het raamwerk gelegd waardoor de donkere vlakken na de belichting uitgespoeld kunnen worden. Deze uitgespoelde vlakken zijn doorlatende plekken op het zeefdrukraam waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Wanneer de inkt op het raamwerk is aangebracht wordt de inkt met een rakel over het fijne gaas gestreken. Op de uitgespoelde vlakken gaat de inkt door het gaas heen en komt het op het product.

 • Lasergravering

  Lasergravering is een populaire techniek om promotionele producten of relatiegeschenken te voorzien van een logo of zelfs individuele namen (personalisatie). De lasergraveermachine wordt aangestuurd door een computer waar het logo of tekst in geprogrammeerd dient te worden. Deze computergestuurde laser werkt heel precies waardoor het lasergraveren van relatief kleine en fijne ontwerpen ook tot de mogelijkheden behoort. Het voordeel van een laser op uw product is dat de gravering krasvast is en een luxe uitstraling heeft. Lasergravering kan niet in kleur gedaan worden. Lasergravering wordt toegepast op materiaalsoorten als metaal en aluminium. De kleur is afhankelijk van het materiaal en de onderlaag van het materiaal doordat de laser het bovenste laagje eraf haalt en de onderlaag zichtbaar wordt.

 • CO2 Lasergravering

  Lasergravering is een populaire techniek om promotionele producten of relatiegeschenken te voorzien van een logo of zelfs individuele namen (personalisatie). De lasergraveermachine wordt aangestuurd door een computer waar het logo of tekst in geprogrammeerd dient te worden. Deze computergestuurde laser werkt heel precies waardoor het lasergraveren van relatief kleine en fijne ontwerpen ook tot de mogelijkheden behoort. Het voordeel van een laser op uw product is dat de gravering krasvast is en een luxe uitstraling heeft. Met de CO2 lasertechniek kunnen verschillende materialen zeer gedetailleerd gegraveerd worden. Hierbij valt te denken aan gravering op onder andere steen, glas, kunststof, keramiek, leder en diverse houtsoorten. De kleur is afhankelijk van het materiaal en de onderlaag van het materiaal doordat de laser het bovenste laagje eraf haalt en de onderlaag zichtbaar wordt.

 • Sublimatie

  Sublimatie is een druktechniek waarbij een digitaal geprinte opdruk door middel van een hittepers in het materiaal wordt vergast. De speciale sublimatie-inkten hebben de eigenschap om bij een bepaalde temperatuur te veranderen van een vaste vorm in een gasvormige toestand waarbij de vloeibare fase wordt overgeslagen. Sublimatieprint is enkel mogelijk bij het materiaal polyester wat open gaat staan bij een bepaalde temperatuur waardoor de inkt in het materiaal kan trekken. Bij het afkoelen sluit het materiaal de inkt op waardoor de opdruk uiterst wasbestendig is. Het beeld bevindt zich niet aan de oppervlakte maar maakt deel uit van het oppervlak.

 • Sticker

  Stickers worden digitaal gedrukt in CMYK. De PMS kleuren worden zo nauwkeurig mogelijk benaderd. Het logo, de tekst of de afbeelding wordt digitaal op een zelfklevende vinyl gedrukt waarna de de stickers worden uitgesneden in de gewenste vorm. De stickers kunnen voorzien worden van een lamineerlaagje. Deze laag dient als extra bescherming tegen verkleuring en krassen. De stickers kunnen los of op vellen aangeleverd worden.

 • Digitaaldruk

  Door middel van digitaaldruk is het mogelijk om een full colour logo direct op het product te printen. Het bedrukken van verlooptinten en kleurovergangen vormen met digitaalprint geen enkel probleem. In het conventionele offsetdrukwerk is de digitale druktechniek al volledig ingeburgerd maar ook bij het bedrukken van relatiegeschenken wordt de techniek steeds populairder. Bij digitaaldruk worden de kleuren van het digitale bestand omgezet naar CMYK kleurwaarden. Het voordeel van digitaaldruk is dat we relatief snel in full colour kunnen drukken vanaf lage aantallen. Echter, het is niet altijd mogelijk om exacte PMS kleuren te drukken zoals dat bijvoorbeeld bij zeefdruk of tampondruk wel mogelijk is. Kleuren opgebouwd uit CMYK kunnen een marginale afwijking hebben ten opzichte van de PMS waarden uit de kleurenwaaier.

 • Foliedruk

  Foliedruk is een druktechniek waarbij geen inkt wordt gebruikt waardoor het ook wel droogstempelen wordt genoemd. Door middel van een blinddruk wordt er reliëf aangebracht in het materiaal. Door gebruik van een folie krijgt de blinddruk een mooie glans wat het product  een chique uitstraling geeft.

 • Blinddruk

  Blinddruk is een druktechniek waarbij geen inkt wordt gebruikt waardoor het ook wel droogstempelen wordt genoemd. Door middel van een blinddruk wordt er reliëf aangebracht in het materiaal wat het product  een chique uitstraling geeft.

 • Digitaal transferdruk

  Transferdruk is een opdrukmethode die uitermate geschikt is voor gedetailleerde opdrukken in meerdere kleuren. Bij digitale transferdruk wordt de opdruk, door middel van een kleurenprinter in CMYK op een ondergrond geprint (Flex). Deze ondergrond is voorzien van een lijmlaagje waarmee de print op bijvoorbeeld een shirt of tas aangebracht wordt (transfer genoemd). Met een pers worden op hoge temperatuur het product en de opdruk tegen elkaar gedrukt. De inkt komt door de warmte los van het transferpapier en gaat zich hechten aan het product. Bij digitale transfers wordt gebruik gemaakt van een digitaal logo (CMYK). Nadeel is dat PMS-kleuren alleen benaderd kunnen worden. Voordeel is dat het bij een digitale transfer niet uitmaakt uit hoeveel kleuren uw logo of bestand is opgebouwd, en zelfs foto’s zijn in goede kwaliteit op het product aan te brengen. Een ander voordeel van digitale transfers is dat er geen films hoeven te worden gemaakt, waardoor deze techniek geschikter is voor kleinere oplages.

 • Keramiek transferdruk

  Een speciale vorm van transferdruk is de keramische transfer. Hierbij worden transfervellen voorzien van een zeefdruk bedrukking, met speciale keramische inkt. Bij de zeefdruktransfer wordt de opdruk kleur voor kleur door middel van de zeefdruktechniek op het transferpapier aangebracht. De bedrukte transfervellen worden vervolgens op maat gesneden en vervolgens handmatig aangebracht op onder andere porselein, aardewerk en diverse glaswerk. Vervolgens gaan de producten de oven in en wordt het logo ingebrand bij een temperatuur tussen de 500 tot 1300 °C. Het resultaat? Een vaatwasmachinebestendige opdruk.

 • Doming

  Domingstickers zijn vinylstickers met een full colour bedrukking waarover een laagje kunsthars wordt gegoten. Hierdoor ontstaat een bolvormige sticker die krasvast is en een luxe uitstraling heeft. De domingstickers zijn in bijna elke vorm en afmeting te produceren en door een uitgebreid scala aan folies en bedrukkingstechieken is vrijwel elke gewenste uitstraling mogelijk. De doming stickers zijn zeewaterbestendig, kleurbestendig, uv-bestendig, zelfklevend en duurzaam.

 • Keramiek tampondruk
  Keramiek tampondruk

 • Imitatie ets
  Imitatie ets wordt gebruikt voor glas. Het logo of de tekst wordt gedrukt door middel van zeefdruk met een speciale transparante/witte verf op transfer papier (heat release). Na het drogen wordt er met een tweede drukgang een Cover Coat overheen gezet. Deze Cover Coat zorgt ervoor dat alle logo en tekst delen tegelijk worden meegenomen tijdens het overzetten op het glas. Tijdens het in-branden van de transfer verdwijnt de cover coat door de hitte.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Telefoon

Tel: 0492 530 230 ( Bereikbaar tussen 8.00 en 17.00)

E-mail

sales@clipperinterall.nl

LogoTool